15.-17.8.2008

15.8  Iltapäivä ja myöhään ilta lohipyörreellä.

Lohipyörreen pelipaikka on hyvä , mutta onko liian painekalastus? Sakella oli voimakas träppi, eli hyvä merkki...Mutta  jumalautisperkelepaska.... lohipyörreen etelän-rannalta "American yellow hat" mies käveli ottipaikan läpi, eli kallion eteenpäin.
MEIDÄN PELI OLI PELATTU
Etsimme toista pelipaikalle suuntaan takkupyörreelle. Me huomasimme, että pelipaikat ovat varattu. emme tajuneet mikä on rinki.  Jätimme lengdan pelipaikan ja menisimme hahinsuvannon niskalle , mutta huomasimme autoa enemmän, kuin takkupyörrellä. Ajoimme autolla heti saunavaaralle, silloin mietimme mistä aloitimme rinkiä? ja sieltä kävelimme suoraan koivumutkaan. Siellä olivat kaksi kalastajat ja tietysi kännissä :) Keskustelimme ringistä," menikö rohkeaksi kysymään rinkiä" jne..  Menin rohkeaksi saken kanssa moikkaan ja kysyimme kännyn tekstillä ja näytimme tekstin "sopiiko rinki" miehelle. Mies vastasi meille  " käsi nousi ylöss ja jotain vilkkui" ja viitosi "shhh". Sake vastasi "joo", silloin minä vaihdoin siiman slow sinkistä  Kelluvaan, ajattelin suurtaimen on ylemmälllä yöajalla. Toinen mies on jo heittämässä. 30-45min kulutti Miehet menivät pois, eli minun vuoroni. Aloitin Puoli U- käännöstä ja noin 16 askelet jälkeen siima vetosi. tajusin,että se oli kalan tarttu, ei onnistunut kiinni. Minun jälkeen sake vuoronsa ja kävi sama juttu. Outo tapahtunut minun kelan kanssa, kun yritin taas vuoroheittämään ja heitin pari kerrat, silloin siima löysi epänormaalisti.. tarkistin kelan silmällä, yhtäkkiä se tipui kivieen. perkele!!!!!rikki!!!!!perkelee!!!!

 Pelin jälkeen laavulle ja syömään ja odotimme aamu..


16.-17.8  koivumutka-lohipyörre

Harmim kovasti 12 jalan #8-9 kela! otin vavan 9 jalkaa #6 , siis mulla on mukana kaksi vavat. Rakastan kaksikätinen vava kuusingillä.. mutta ei voi mitään.

Aamuna havaintoja oli hiljaa, mutta saken havaintonsa oli taimen, joka selkän merkki "V- laiva" pinnalla
siis se peräsi saken perhon, mutta ei syö...

Menimme raateshampaan Parkille ja nukkumaan, kun koko yö liika valvottu.

Iltapäivällä kävelimme raateshampaan p-paikasta suoraan Lohipyörreelle ja söimme pienetä. Muutama minutteja ISÄ ja POIKA tulivat kysyetiin " RINKI".. Sanoimme ystävällisesti "ok" ja annoimme heidän AVAUS . Heidän jälkeen meidän vuoromme ,mutta  menimme ylemmälle ja kovemmalle virran alueelle. Kalastimme harjus, koska säästimme yön pelipaikalle. Saimme pikku träppeja ja alamittareja. Harjuksetelimme jälkeen menimme tauolle ja Kolme miehet itsuivat siellä. Menin suoraan moikkaan ja  puhuimme sujuvasti rinki .heh ja Juttelimme kirjoittelmalla kalastuksesta. Mukavat kalamihet Oulusta ja Raahesta, sekä nuori mies kuusamolainen. Kaksi miehet lähtivät juhlimaan  ja nuori kuusamolainen jäi meidän kanssa.  Muutama tunteja kuluttaa Tampereelta viittomakielinen kalamiehen kaveri tuli ja rinki.  Hän on myös kuusamolainen ja selitti meille lohipyörrestä. mukava kuulla ja oppi jotain lohipyörreeltä.

Tajusimme mikä on rinki. Se ei ollut paha, jos on herrasääntöjä.


ps.  Meidän reissumme oli tosi lyhyt kuusingille. PAANANJÄRVILÄISEN TAIMENKALASTUS TARVITISI ENEMMÄN AIKAA, VAIKKA viikkoksi tai muutama viikoja. Ensi vuonna lähden taas Kuusinkiin, jos henki kutsuu???
 
TV. Goldhand